Woning VD

Sloop en herbouw van een halfopen woning te Roeselare

Dit hernieuwbouwproject in de Roeselaarse binnenstad is een mooi voorbeeld van hoe men een complex hoekperceel nieuwe dynamiek kan inblazen met verrassende en doordachte architectuur. Bijzonder is het feit dat het oude hoekpand jarenlang als quasi opgegeven terrein werd beschouwd en dit op een uiterst unieke locatie.

De bouwheren -een koppel veertigers zonder kinderen- richtten de specifieke vraag naar de architecten: een leuke hedendaagse woning in de binnenstad dat de idee van een standaard woning overschrijdt.
Licht, ruimtelijkheid en geborgenheid binnen een drukke stadsomgeving waren de kernbegrippen waar we als architecten mee aan de slag gingen. Het voorstel en de idee van een massieve bakstenen sokkel met daarop een eerder luchtige bekroning in witte buitenpleisterafwerking werd voorgesteld en dadelijk door de bouwheren goed onthaald.

Een leuke buitenpatio van zestig vierkante meter in de middagzon omheind door een akoestische tuinmuur, was iets wat in eerste instantie door de bouwheer ondenkbaar leek. De architecten vonden dit alvast essentieel: buitenruimte op de gelijkvloerse verdieping en het niet volledig overbouwen van het bouwperceel.

Resultaat: tevreden bouwheren, een opfrissing van het Roeselaarse straatbeeld én een uniek gebouw als eyecatcher.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Project

Sloop en herbouw van een halfopen woning te Roeselare

Fase

uitgevoerd

Datum

2020