Klou architecten

Klou architecten is een veelzijdig architectenkantoor gegroeid uit het voormalige Atelier Twee architecten, dat werd opgericht in 2014 door zaakvoerders Thijs Mertens en Jeroen Vantieghem. Na enkele jaren tal van uiteenlopende projecten af te leveren was begin 2019 de tijd rijp om te kiezen voor uitbreiding en groei om de bestaande visie en kwaliteit nog verder uit te bouwen. Met de opgebouwde kennis doorheen de jaren snijdt de vernieuwde basis een nog ruimer spectrum aan met dezelfde klantgerichte dienstverlening.

Het kantoor is jong, vernieuwend, actief, doortastend en gevestigd te Roeselare centraal gelegen in West-Vlaanderen. Het team bestaat uit twee architecten-vennoten die beide de architectuurstudie hebben doorlopen en zo doorheen de jaren een hechte band hebben gecreëerd. Deze dualiteit, visie en gebundelde kennis geven uw project een extra meerwaarde die zich vertaalt doorheen het bouwproces.

Het kantoor werkt volgens noodzaak nauw samen met een selectie van vertrouwenspersonen, ervaren aannemers, ingenieurs en ondersteunende diensten inzake EPB en veiligheidscoördinatie. Dit maakt dat u als klant altijd –wat uw vraag of project ook mag zijn- bij ons terecht kunt.

Visie

Ons architectenkantoor begeleidt u als bouwheer graag doorheen het bouwproces; van een eerste kennismaking of advies bij aankoop van een pand of bouwgrond tot een uitgewerkt voorontwerp met de nodige visualisaties; van de opmaak van de omgevingsvergunning tot de definitieve oplevering. We zijn dan ook van mening dat ieder project en iedere klant individuele aandacht en de nodige tijd vereist, die we dan ook altijd met de nodige zorg nemen.

Wij zijn gespecialiseerd binnen de diverse takken van de architectuur; van nieuwbouw, herbouw, kleinschalige renovatie, grondige en complexe verbouwing, interieuropdracht tot het uitwerken van een masterplan. Dit zowel voor residentiële projecten, kantoor en handel, telkens met aandacht voor een unieke uitkomst op maat van de gebruiker.

Het in vraag stellen van de manier waarop architectuur zich vandaag situeert in een steeds veranderende bouwwereld en het durven inspelen op iedere evolutie qua ruimte, materiaalgebruik en innovaties op vlak van hernieuwbare energie en technieken bepaalt dat het kantoor nooit stilstaat en met een kritische blik een nauwgezette en unieke detaillering hanteert die in een warme, lichtrijke, krachtige en tijdloze architectuur resulteert die perfect op maat en wens van de klant afgeleverd wordt.